Home
Home
Menu
Lepelaarsplassen

Eerste overwinning van het seizoen is een feit

DiedeOdijk.jpg F.I.T. Almere heeft zaterdagavond bij de aftrap van de competitie in de uitwedstrijd tegen VELO een 6-2 overwinning behaald, een overwinning die wellicht iets lager uitviel dan op voorhand ingeschat omdat VELO dit jaar met een minder sterk team aan de start komt en vermoedelijk zal moeten vechten tegen degradatie. Tegenvaller was dat dubbelspeelster Kirsten de Wit met een kleine blessure uit Belgiƫ terug was teruggekomen en Cheryl Seinen ook de afgelopen dagen ziek was geweest, waardoor een beroep werd gedaan op invalster Rosalie Teuben, die in de middag al met Almere 2 tegen VELO 2 had gespeeld.

De spannendste partij van de dag kwam net als vorig seizoen op naam van Alida Chen tegen Amy Tan. Ook nu weer een spannende wedstijd die in 3 games moest worden beslecht. In de eerste game lag het initiatief volledig bij Amy en moest Alida deze game ruim met 14-21 afgeven. De tweede game startte gelijk op tot 7-7. Vanaf dat moment werd Alida de bovenliggende persoon in de partij en won met 21-17. De derde game kende een bijzonder verloop. Amy pakte snel de voorsprong en liep uit naar een 7-14 voorsprong. Alida vocht zich terug tot 16-17 maar moest toch toezien dat de stand 16-20 werd. Wederom vocht Alida terug en bij 20-20 was ze voor de eerste keer langszij. Ondanks dat Alida in de verlenging 1 keer een matchpoint kreeg was het Amy die haar  6e matchpoint uiteindelijk benutte en de overwinning voor Velo pakte.

De eerste overwinning van het seizoen is een feit en F.I.T. Almere pakt daarmee de gedeelde eerste positie op de ranglijst na 1 ronde. Volgende week is er wederom een uitwedstrijd, wanneer F.I.T. Almere mag afreizen naar het Gelderse Wijchen voor een wedstrijd tegen Smashing.

Het hele verslag is te lezen op de website van BV Almere.
 

Terug naar overzicht

Delen: