Stoofschotel met bier
Stoofschotel met bier
Ingrediƫnten :
- 750 g. mager rundvlees
- 30 g. boter
- 1 eetlepel oliefolie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 appel (goudrenet)
- 2 winterwortelen
- 1 prei
- tijm
- peper
- rozemarijn
- laurier
- 1 kruidnagel
- 1 flesbokbier
Bereiding :
Spoel het vlees af en dep het droog met keukenpapier. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd ook deze in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatst genoemde in ringen.
Verhit in een braadpan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediƫnten toe, met uitzondering van kruiden, bokbier en appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier. Voeg daarna ruim 1 dl. koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht minstens 1 uur op een laag pitje stoven.
Af en toe voorzichtig roeren! Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe. Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid. op een lage stand is daar ongeveer 1 uur voor nodig. Deze kleurige schotel past bij een rijstgerecht, maar ook bij een gerecht met aardappelpuree