Asperge-broccoli-wortelroerbak
Asperge-broccoli-wortelroerbak voor 2 personen.
Ingrediënten :
- 250 gr geschilde asperges
- 250 gr broccoli in roosjes
- 1 wortel in dunne plakjes
- 1/2 eetlepel maïsolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 eetlepel fijngesneden geconfijte gember
- 1 fijngesneden rode peper zonder zaadjes
Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes.
Vermeng de ingrediënten voor de saus.
Doe de groenten in een kom en marineer ze, onder af en toe roeren, minstens 1 uur in de saus.
Verhit de maïsolie in een wok of wadjang en roerbak de groenten ± 6 minuten.
Voeg, als het te droog wordt, af en toe een eetlepel water toe; de groente moet nog knapperige zijn.
Serveer direct met bijvoorbeeld rijst of noedels.